Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde daha güvenli bir trafik ortamı için çizgi ve uyarı levha montaj çalışması gerçekleştiriyor. Yaya güvenliğinin ön planda tutulduğu çalışmalarla yollar daha güvenli hale geliyor.
Tek tedavisi glütensiz diyet olan Çölyak hastalığının gıdaları piyasada oldukça pahalıya satılırken Ordu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz veriliyor.
Ordu mutfağının olmazsa olmazlarından, yerli ve yabancı turistlerin aranılan lezzeti Fındık Tirmidi Kavurması Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Fındık Tirmidi Kavurmasının tescillenmesiyle birlikte il genelinde coğrafi işaret alınan ürün sayısı 20’ye yükseldi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarihi eser ve camilerin gelecek kuşaklara kazandırılması amacıyla verdiği talimat sonrası Gürgentepe’de bulunan 200 yıllık tarihi bulunan ve çivisiz inşa edilen Eskiköy Camii’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Ordu’nun daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent olması amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, temizlik çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor.
Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol Süper Ligi’nde B grubunda mücadele eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelliler Basketbol Takım, ligin 7’inci haftasında deplasman da karşılaştığı Pamukkale Belediyesi Engelli Basketbol takımını 88-77 yenerek ilk yarıyı galibiyet ile kapattı.