Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir adım atarak halen Altınordu Belediyesi bünyesinde bulunan Bedensel Engelliler Basketbol Takımının ana sponsoru oldu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'da kano sporunu uluslararası hale getirmek için kano federasyonu ile görüşmelere devam ettiklerini belirterek, “Kano sporlarında ilimizin adını bütün dünyaya duyuracağız” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM), 2019 yaz sezonunda da görevini özveriyle sürdürüyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, seçim vaadleri arasında yer alan ve Ordu’nun vizyon projeleri arasında yer alan Ünye Port ve Altınordu Kruvaziyer Limanı için çalışmalara başladı.
Çekya’da 11-17 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 2019 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası 12 yaş kategorisinde Ordu Büyükşehir Belediyesi 12 Yaş Satranç Takımı, Avrupa 2’incisi oldu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin ardından Ünye ilçesinde de kadınların el emeği ürünlerini satabilecekleri Ünye El Emeği Çarşısı’nı hizmete sunuyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen Nazım İmar Planı’nı oy birliğiyle iptal etti. Bu karar ile son yıllarda Ordu ili gündemini meşgul eden, toplumda rahatsızlığa sebep olan; şehircilik ilkelerine,