Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesinin 2023 mali yılı bütçesi 2 milyar 750 milyon TL olarak kabul edildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), yarım asrı aşkın süredir kentin kültür ve sanat hayatına ışık tutmaya, Ordulu sanatseverleri birbirinden güzel oyunlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda her yaştan kesime hitap eden OBBKT, Ömer Uslu’nun yazdığı, A.Rıfat Çol’un yönettiği yeni sezonun çocuk oyunu “Rapunzel” ilk gösterimi ile perdelerini açıyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile 19 ilçede altyapıdan üstyapıya birçok projeyi hayata geçiren OSKİ, 3,5 yılda Perşembe ilçesinde ömürlük yatırımlara imza attı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Kökenli Mahallesi’nde hayata geçirdiği modern park ile hem çocukların hem de mahalle sakinlerinin buluştuğu bir alan ortaya çıkardı. Çalışmaları tamamlanan ve mahalleye renk katan bu alan tüm mahalle sakinleri ve öğrenciler tarafından beğeni topladı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişim ve çabalarıyla büyütülen, rıhtım sayısı arttırılan ve tarihinde ilk defa Ordu-Rusya arasında Ro-Ro seferlerinin başladığı Ünye Limanı’ndan kruvaziyer gibi yüksek tonajlı gemilerin yararlanması için su derinliği arttırılıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi spora teşvik etmek, gençlerin ve çocukların boş vakitlerini daha iyi değerlendirmesini sağlamak amacıyla ilçelere 25 adet basketbol ve voleybol sahası kazandırdı. 22’si kullanıma açılan 3’ünün ise yapımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi buralarda kullanılan birçok malzemeyi de kendi atölyesinde üreterek hem ekonomik kazanç elde ediyor hem de daha hızlı çalışmalara imza atıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Çatalpınar ilçesinin önemli bağlantı yollarından biri olan ve yıllardır özlemle beklenen 2.5 km’lik güzergâhta sıcak asfalt çalışması gerçekleştiriyor.