Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde şehrin manevi mimarlarına sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kabataş ilçesindeki Şid Abdal Türbesi ve çevre düzenlemesi yapılan Fatsa ilçesinde bulunana Şeyh Tarakçı Hamid Hoca’nın kabri ile alanda bulunan 6 kabir yenilenen yüzüyle önümüzdeki günlerde ziyarete açılacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), vatandaşların temiz ve sağlıklı suya erişimini kolaylaştırmak amacıyla 4,5 yılda 19 ilçede 57 adet yeni içme suyu deposu ve 28 adet yeni su alma yapısı inşa etti.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in su kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlamak ve gelecekte oluşabilecek kuraklığa karşı tedbirli olmak amacıyla başlattığı çalışmalarla 10 ilçeye 61 adet gölet inşa edildi. Bu göletlerle dere ve ırmaklarda su tutumu arttırılırken Ordu’nun içme suyu sorununun ise en aza indirilmesi hedefleniyor.