Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) sezonu açtı. OSKEM ekipleri, yaz sezonu boyunca 22 plajda, 100 personel 5 jet-ski ve 3 zodyak bot ve 1 adet ATV ile sahillerin güvenliğini sağlayacak.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Perşembe, Ünye ve Altınordu ilçelerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Güler, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yatırımlarıyla ilgili de Belediye Başkanları ile görüşmeler gerçekleştirdi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelindeki mezarlık ve şehitliklerde bayram öncesi temizlik ve bakım onarım çalışmalarını sıkılaştırdı. Bayram süresince vatandaşların rahatlıkla kabir ziyaretlerini yapabilmesi için seferber olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mezarlıkların içerisindeki yabani ot temizliklerinin yanı sıra yürüyüş yolları ve ağaçların da bakımlarını gerçekleştiriyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların sağlıklı ve hijyenik koşullarda kurban ibadetlerini yerine getirebilmesi amacıyla il genelinde kurban satışı ve kesiminin yapılacağı yerlerdeki hazırlıklarını tamamladı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir kazada ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda hayati önem taşıyan uygulama olan ilk yardım bilincini toplumun her kesimine yaymaya devam ediyor. Bu doğrultuda Altınordu ilçesinde başlatılan eğitim şimdi de Ünye ilçesinde gerçekleştirildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da yapımı devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.