ORDU İTFAİYESİNDE DİJİTAL TELSİZ HABERLEŞME SİSTEMİ’NE GEÇİLDİ - Ordu Büyükşehir Belediyesi

ORDU İTFAİYESİNDE DİJİTAL TELSİZ HABERLEŞME SİSTEMİ’NE GEÇİLDİ

Link kopyalandı

ORDU İTFAİYESİNDE DİJİTAL TELSİZ HABERLEŞME SİSTEMİ’NE GEÇİLDİ

YENİ SİSTEMLE HABERLEŞME KESİNTİYE UĞRAMAYACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı tüm itfaiye istasyonları ile 112 Acil Çağrı Merkezine kesintisiz haberleşmeyi sağlamak amacıyla dijital telsiz haberleşme sistemi kuruldu.

 

TÜM TESTLERİ TAMAMLANARAK KULLANIMINA BAŞLANDI

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yaşanan olaylara müdahale hızını artıracak olan dijital telsiz haberleşme sistemini hayata geçirdi. Kurulan sistem ile ilgili açıklamalarda bulunan İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, sistem ile kesintisiz haberleşme sağlanacağını söyledi.

 

Sistemin 112 Komuta Kontrol Merkezine gelen çağrılara da hızlı müdahale imkânı sunacağını aktaran Daire Başkanı Çınkıl, “İlimiz genelini yüzde 100 kapsayan sayısal telsiz kurulum ve saha testleri yapılarak sistem devreye alınmıştır. Şehrimizin 19 ilçesinde her türlü İtfaiye olayında 7 gün 24 saat kesintisiz haberleşmeyi sağlayacak sistem sayesinde 112 Komuta Kontrol Merkezi'mize gelen acil çağrılara, ekiplerimiz çok daha hızlı reaksiyon göstererek ulaşacak ve Ordu itfaiyesi olarak ilimiz sınırları içerisindeki hiçbir olumsuz coğrafik şartlardan etkilenmeden haberleşmelerini sürdürmeye devam edebileceklerdir” dedi.

 

ARAMA KURTARMA EKİBİ DE TÜM OLAYLARDA KULLANABİLECEK

 

Sistemin sadece il içindeki olaylarda değil arama kurtarma ekibinin müdahale ettiği yurt genelindeki tüm arama kurtarma olaylarında da aktif olarak kullanılabildiğine dikkat çeken Daire Başkanı Çınkıl, “Arama kurtarma ekibimiz tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda haberleşme aynı zamanda ülkemizin neresinde olursa olsun burada bizler tarafından da kesintisiz olarak dinlenebilecektir. Yeni haberleşme sistemini ilimizin hizmetine sunan Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşkilatımız adına teşekkür eder, sistemin hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

HABERLER

Ordu Büyükşehir Belediyesi web sitesini optimize etmek ve geliştirmek için tanımlama bilgilerinizi (cookie) kullanıyor. Detaylı bilgiye Çerez Politikası belgemizden ulaşabilirsiniz.