EĞLENDİREN TEDAVİ - Ordu Büyükşehir Belediyesi

EĞLENDİREN TEDAVİ

Link kopyalandı

EĞLENDİREN TEDAVİ

Uluslararası arenada büyük ses getiren Mellow Turkey ekibi Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gönülleri fethedecek bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

Sri Lanka’da bulunan Animal SOS Barınağı’nda her hafta engelli köpeklerin rehabilitasyonlarına katkıda bulunmak amacıyla yüzme etkinliği yapan Mellow Turkey ekibi, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Ordu’da bulunan bakımevlerindeki engelli köpeklerle birlikte yüzdü.

 

Sokak Hayvanları Gönüllü Aktivitesi adı altında gerçekleştiren programa bakımevinden toplamda 25 engelli köpek getirildi. Ordu’da bulunan hayvansever gönüllülerin katılımıyla Altınordu ilçesi Akyazı Plajı’nda gerçekleştirilen aktivitede engelli dostlara hem fizyoretapi uygulandı hem de onların denizde doyasıya vakit geçirmeleri sağlandı.

 

“ORDU’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRDİK”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Ordu’da bir ilkin gerçekleştirildiğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, “Hayvanların rehabilite edilmesi amacıyla bir araya gelen uluslararası bir grup misafirimiz oldu. Onlarla bakım evinde bulunan engelli köpeklerimize su terapisi uyguladık. Ordu Büyükşehir Belediyemiz buna öncü olarak Ordu’da bir ilk gerçekleştirdi” dedi.

 

“ENGELLERİNİ AŞMAYA BAŞLAYACAKLAR”

Dünya çapında ses getirmiş bir grupla engelli köpeklere fizyoterapi uygulandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler önderliğinde bakımevimiz önemli etkinlikler gerçekleştiriyor. Bakıma muhtaç, hasta ve engelli hayvanlarımızın en modern şartlarda bakımını yapıyoruz. Dünya çapında ses getirmiş bir grupla engelli köpeklerimize bir nevi fizyoterapi uyguladık. Bu anlamda da engelli köpeklerimizi denize götürerek onların yüzmesini sağladık. Onlar bu etkinlikle engellerini aşmaya başlayacak. Hayvanlar âlemine verdiğimiz değeri bir kere daha bu etkinlikle göstermiş olduk. Bundan sonraki günlerde de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL OLARAK İYİLEŞMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Engelli köpeklerin yaşam haklarını destekleyerek onların psikolojik ve fiziksel olarak iyileşmesine yardımcı olabilmek için bir etkinlik gerçekleştirildiğini aktaran Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “Başkanımız Hilmi Güler’in sokak hayvanlarına verdiği öneme binaen uluslararası bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlik Avrupa ülkelerinde sürekli yapılan bir programı bizler de Ordu’da yapıyoruz. Buradaki amacımız rehabilitasyon merkezimizde bulunan engelli sokak köpeklerimizi rehabilite etmek ve yaşam haklarını destekleyerek onların psikolojik ve fiziksel olarak iyileşmesine yardımcı olabilmektir. İlk etapta 25 engelli köpeğimizin rehabilitesini yapacağız. Daha sonra arkadaşlarımız ile iş birliği yaparak bu işi devam ettireceğiz. Bu anlamda bizlere destek veren Animal SOS ekibine, Mellow Türkiye ekibine ve Ordu’da yaşayan hayvansever gönüllüsü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERLER

Ordu Büyükşehir Belediyesi web sitesini optimize etmek ve geliştirmek için tanımlama bilgilerinizi (cookie) kullanıyor. Detaylı bilgiye Çerez Politikası belgemizden ulaşabilirsiniz.