Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ramazan ayının 10. gününde orucunu Ordu Üniversitesi öğrencileriyle birlikte açtı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda samimi görüntüler yaşandı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa ilçesine bağlı İslamdağ mahallesinde aşırı yağışlar sonucu yaklaşık 100 dönüm arazide oluşan heyelanı yerinde inceledi.
Ordu’da 2 gündür aralıksız yağan ve yüksek rakımlı ilçe ve mahalleri etkisi altına alan kar nedeniyle Büyükşehir ekipleri sahada çalışmalarını sürdürüyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek rakımlı ilçelerinde karla mücadele çalışmalarını sürdürürken sahil kesimlerinde ise etkili olan yağışlara karşı sel ve su baskınlarına yönelik önlemlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, olumsuzluk yaşanmaması için sahada yoğun bir çalışma yürütüyor.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 ilçeyle aynı sofrada buluşmaya devam ediyor. Ramazan ayının manevi hazzını birlik ve beraberlik içerisinde yaşatmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programları Kabataş ilçesinde devam etti. Kabataş Kapalı sahada gerçekleştirilen programa ve Başkan Güler’e vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği “Aynı Sofrada Buluşuyoruz” iftar programları kapsamında bu kez adres Çatalpınar oldu. 19 ilçede birlik ve beraberlik sofraları kuran Büyükşehir Belediyesi, Çatalpınar’da yüzlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturdu.
Sahil kesimlerinde şiddetli yağışların etkili olduğu Ordu’nun kırsal mahalleleri ise beyaza büründü. Kar kalınlığının ortalama 70 cm’yi bulduğu Ordu’da Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 24 saat içerisinde 472 mahallenin yolunu ulaşıma açtı. Ekipler, 49 hastanın ulaşımını sağlarken, vefat eden 15 vatandaşa cenaze hizmeti verdi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, 7 yılda en fazla yatırımı Fatsa ilçesine gerçekleştirdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in büyük önem verdiği Fatsa ilçesine 7 yılda 3.4 milyar lira yatırım yapıldı. Fatsa 19 ilçe arasında en fazla yatırım alan ilçe oldu.
