TURİZMİN KALBİNE GİDEN YOLDA FİNALE YAKLAŞILDI - Ordu Büyükşehir Belediyesi

TURİZMİN KALBİNE GİDEN YOLDA FİNALE YAKLAŞILDI

Link kopyalandı

TURİZMİN KALBİNE GİDEN YOLDA FİNALE YAKLAŞILDI

 

İÇ ANADOLU’YU ÇAMBAŞI YAYLASI’NA GETİRECEK

 

Ordu’nun Mesudiye ve Kabadüz ilçelerinin yaylalarını birbirine bağlayacak olan güzergahtaki yol çalışmalarında finale yaklaşıldı. Toplam uzunluğu 25 kilometre olan yol, İç Anadolu’dan Çambaşı Kayak Merkezi’ne ulaşmak isteyenler için en kısa güzergâh olacak.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin turizme yaptığı yatırımlar sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası ile Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesinin yeni yapılan alternatif bir yol ile birleşmesini sağlayacak yoldaki çalışmalarda finale yaklaştı. Asfalttan daha uzun ömürlü olan silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması ile yapılan yolun turizme katkı sağlaması hedefleniyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, toplam uzunluğu 25 kilometre olan güzergahın 24 kilometresinin asfalt ve beton yola kavuştuğunu söyledi.

 

MESUDİYE VE KABADÜZ’ÜN YAYLALARINA KONFORLU ULAŞIM

 

Başkan Güler, “Karadeniz Akdeniz Yolundan ayrılarak, Mesudiye ilçesine bağlı Topçam Mahallesi ile Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası’nı birbirine bağlayan 25 kilometre uzunluğundaki yolun 5 kilometrelik kısmı daha önce sıcak asfalt ile buluşmuştu. 20 kilometrelik güzergahta, silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması başlatan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz, 19 kilometrelik kısmı tamamladı. Geride kalan 1 kilometrelik bölümdeki altyapı çalışmalarımız ise sürüyor” dedi.

 

İÇ ANADOLU’DAN KAYAK MERKEZİNE EN KISA GÜZERGAH

 

Güzergahın önemine değinen Başkan Güler, “ Bu yol Karadeniz Akdeniz Yolu üzerinden, Çambaşı Yaylası’na direkt ulaşım sağlayacak. Çalışmalar tamamlandığında, halen dik rampalar ve tehlikeli virajlarla dolu Altınordu-Çambaşı arasındaki yola alternatif bir güzergâh kazandırılmış olacak. Ayrıca bu yol, İç Anadolu’yu, Çambaşı Kayak Merkezi’mize ulaştıracak en kısa güzergahlardan biri olacak” diye konuştu.

 

 

HABERLER

Ordu Büyükşehir Belediyesi web sitesini optimize etmek ve geliştirmek için tanımlama bilgilerinizi (cookie) kullanıyor. Detaylı bilgiye Çerez Politikası belgemizden ulaşabilirsiniz.