MENDERESLER OSKİ’NİN KORUMASINDA - Ordu Büyükşehir Belediyesi

MENDERESLER OSKİ’NİN KORUMASINDA

Link kopyalandı

MENDERESLER OSKİ’NİN KORUMASINDA

Son yıllarda turizmde cazibe merkezi haline gelen Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nın menderesleri, koruma altına alınıyor.

 

4 mevsim ilgi odağı olan Perşembe Yaylası’na, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda OSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıklı bir alt yapı sistemi kazandırmak için kanalizasyon hattı çalışmalarına başladı. Proje kapsamında toplam 4.200 metre kanalizasyon hattının yapılacağı Perşembe Yaylası’nda bugüne kadar 1.600 metre hattın imalatı yapıldı.

 

“MENDERESLERE VE SU KAYNAKLARINA ZARAR VERMESİ ENGELLENECEK”

Yapımına başlanan kanalizasyon hattıyla atık suların mendereslere ve su kaynaklarına zarar vermeyeceğine dikkat çeken OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Doğal güzelliğinin yanı sıra Türklerin Ordu'ya ilk giriş kapısı olarak tarihimizde önemli bir yeri olan Perşembe Yaylası, son yıllarda cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Bizler de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda buranın güzelliklerini korumak amacıyla bir dizi çalışmalar başlattık. Proje kapsamında Perşembe Yaylası’na toplam da 4.200 metre kanalizasyon hattı döşenecek. Projede bugüne kadar ekiplerimiz 1.600 metre hattın imalatını tamamlandı. Bu çalışmayla Perşembe Yayla merkezindeki hanelerin ve iş yerlerinin atık suları bölgeden sistemli bir şeklide uzaklaştırılarak mendereslere ve su kaynaklarına zarar vermesi engellenecek” dedi.

HABERLER

Ordu Büyükşehir Belediyesi web sitesini optimize etmek ve geliştirmek için tanımlama bilgilerinizi (cookie) kullanıyor. Detaylı bilgiye Çerez Politikası belgemizden ulaşabilirsiniz.