SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜYÜŞ VE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

2019-01-06 18:55

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜYÜŞ VE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Sarıkamış Harekatı’nın 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve anma programı düzenlendi.

Ordu Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla Ordu Lisesi önünde düzenlenen anma programına Ordu Büyükşehir Başkanı Engin Tekintaş başta olmak üzere Ordu Valisi Seddar Yavuz, protokol mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Fatsa Komando Taburu’ndan gelen askerler komando andını seslendirdi.

“RUHLARI ŞAD, MEKANLARI CENNET OLSUN”

Ordu Lisesi önünde toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Şehadete koşan, Allah’a kavuşan ve ebedi alemde Allah’la buluşan, Allah’la onurlanan tüm şehitlerimizi; rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 1071’de Anadolu’da başlayan diriliş ve kıyamımız bize Selçuklu, Osmanlı, Anadolu  ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘ni bağışlamıştır. İlahi kelimatullahı Viyana kapılarına kadar ulaştırmış ve İslam’la şereflendikten sonra da bu milletin bileği bükülemez olmuştur. Bizim kutlu davamız ve yürüyüşümüz her zaman hak, hukuk ve adaletten yana olmuştur. Güçlünün yanında değil, mazlumun yanında yer alan bir anlayışla ay yıldızlı al bayrağımızı, onurumuzu, şerefimizi, namusumuzu korumak için adeta şehadete, gül bahçesine girercesine koşmuş bu kutlu millet asla yolundan dönmemiştir ve dönmeyecektir” şeklinde konuştu.

Bu konuşmanın ardından Vali Seddar Yavuz, Başkan Engin Tekintaş, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Adem Öztürk, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı ile birlikte Durugöl Spor Kompleksinde yer alan Gençlik Merkezine kadar yürüdüler.

Gençlik Merkezi önünde şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi. Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’na katılanlara, çay ve çorba ikramında bulunuldu.