OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ KADINLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

2018-12-01 11:53

OKUMANIN YAŞI YOK

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ KADINLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), bünyesinde düzenlenen okuma yazma eğitimleri devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından yurt genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Ordu’da açılan kurslar ile kadınlar okuma yazma hayalini gerçeğe dönüştürüyor.

KURSİYERLER AZİMLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Belediyenin Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde açılan kurslara çok sayıda bayan ilgi gösterirken, yaşları 50 ile 80 arasında değişen kursiyerlerin  azmi dikkat çekiyor. ORMEK Altınordu Şubesinde, günde ortalama 4 saat süren eğitim emekli öğretmen Gülsen Karadağ tarafından veriliyor.

ARTIK ERTELEMİYORLAR

Okuma yazma bilmedikleri için yıllardır sıkıntı çektiklerini ifade eden kursiyerlerin  yaptığı açıklamada çeşitli nedenlerle okuma yazmayı hep ertelediklerini belirterek, "Okumak ve yazmak her zaman hayalimiz olan bir şey. Okuyamadığımız ve yazamadığımız için bu hep  içimizde uhde kalmıştı. Bu eğitim sayesinde artık bir yere giderken tabelaları daha rahat okuyabileceğiz. Hastaneye gittiğimizde bize sıra geldiğini yardım almadan öğrenebileceğiz. Telefon rehberindeki isimleri rahatlıkla okuyabileceğiz” diye konuştular.

Kurs öğretmeni Gülsen Karadağ ise kadınların okuma ve yazma için çok hevesli olduklarına dikkat çekerek, 120 saatlik eğitim sonunda kendilerine katılım belgesi verileceğini kaydetti.