BÜYÜKŞEHİRDEN İKİZCE’YE SPOR YATIRIMI

2018-07-02 16:18

BÜYÜKŞEHİRDEN İKİZCE’YE SPOR YATIRIMI

HALI SAHADA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Spora ve sporcuya yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yaptığı spor yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. İkizce ilçesi Kaynartaş Mahallesi’nde 28x45 m ebatlarında sentetik halı saha yapılması için çalışmalar başladı.

İL GENELİNDE SPOR ALANLARI OLUŞTURUYORUZ

İl genelinde her yaştan insanların faydalanabileceği spor alanları oluşturmaya devam ettiklerini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz, “Ordu için en çok önem verdiğimiz yatırımlardan biri de sportif yatırımlardır. Bu anlamda il genelindeki başta gençler olmak üzere her yaştan hemşehrilerimizin istifade edebileceği spor alanları oluşturuyoruz. Özellikle futbolda Ordu’muzun tarihine baktığımızda, ilimizin bu anlamda görmediği hizmetleri hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda kısa bir süre önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz halı saha için yapım çalışmalarına başladık” dedi.

SENTETİK HALI SAHA 28X45 M EBATLARINDA OLACAK

Başkan Yılmaz devam eden çalışmalarla ilgili de bilgi vererek, “Yapacağımız sentetik halı saha 28x45 m ebatlarında olacak. Halı saha yapılacak alandaki kot farklılıklarını gidermek amacıyla perde duvar imalatı ve zemin tesviyesi yapıldı, saha sınırlarındaki hatıl perde beton imalatları bitti. Zemindeki saha drenaj işlemleri ve diğer işlemler ise devam ediyor. Drenaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından saha ondülasyon işlemleri yapılacak, zemin halısı serilecek, silis kum ve granül serim işlemleri de yapılarak saha zeminindeki çalışmalar tamamlanacak. Sahanın etrafında 6 metre yüksekliğindeki demir direkler yardımıyla tel çit imalatı yapılacak. Ayrıca halı sahanın gece de hizmet verebilmesi için 36 adet led projektörle aydınlatma yapılacak” diye konuştu.