KENTSEL TASARIM REHBERİ HAZIRLANIYOR

2018-02-28 12:00

BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ BİR ÇALIŞMA DAHA

KENTSEL TASARIM REHBERİ HAZIRLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hizmete sunulacak kent mobilyaları, çeşitli kentsel tasarım öğeleri, odak noktaları, altyapı ve üst yapı elemanları ile çeşitli görsel alanlar konusunda “Kentsel Tasarım Rehberi” hazırlıyor.

HAZIRLIKLAR SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK

Kentsel tasarım rehberi ile ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “İl genelinde bir bütünlük oluşturmak amacıyla çalışmalarına başladığımız kentsel tasarım rehberini inşallah yaz aylarına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bu rehber, ilimizde bundan sonraki her türlü düzenleme ve yenileme projelerinde kılavuz oluşturacak. Rehberin hazırlanması süresince, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz. Ordu’muz için en iyisini ortaya çıkarmak amacıyla onların fikirlerini alacağız. Böylece neyin, ne şekilde olacağına hep birlikte karar vereceğiz” dedi.

ÇALIŞMALARDA BÜTÜNLÜK OLACAK

Kentsel tasarım rehberi kapsamında, 3 grup oluşturulacak ve bu gruplar içerisinde yer alan farklı öğeler tasarlanacak.

İlk grupta yapı ve prefabrik yapı türünde olan çeşme, taksi durağı, büfe, saat kulesi, tuvalet, trafo binaları, muhtar evi, ATM cihazlarının toplulaştırılması, boş duvarların tasarımı ve boyanması projelendirilecek.

İkinci grupta peyzaj öğesi türündeki bina cephelerinde uygulanacak olan çiçek ve çiçeklikler, zeminde yer alan çiçeklikler, heykel ve plastik öğeler, oturma elemanları, oyun ve spor performans elemanları, deniz içerisinde su ve ışık oyunları tasarlanacak.

Son grupta ise demonte tipte, metal malzemeden imal edilecek olan öğelerden otobüs durağı, işaret levhası, reklam panosu ve billboardlar, mazgal ve bakım kapakları, bayrak ve flama direkleri, çöp kutuları, alan aydınlatıcıları, yol aydınlatıcıları, trafik lambaları, korkuluklar, aydınlatmalı trafik kolonları, telefon kabinleri, mısır-kestane-fındık satışı için seyyar arabalar, kiosklar, parkmetreler, bilet otomatları, geçici inşaat alanı seperatörleri, sokak takları ve şehir giriş taklarının tasarımı gerçekleştirilecek.