ACİL DURUM VE AFETLER İÇİN EĞİTİM VERİLİYOR

2018-02-23 12:00

ACİL DURUM VE AFETLER İÇİN EĞİTİM VERİLİYOR

TEHLİKE VE RİSKLER ORTADAN KALDIRILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tüm yerleşkelerinde bulunan hizmet binalarını olası acil durum ve afetlere karşı hazırlıyor.

ÇALIŞANLAR TEHLİKEYE VE TEHDİTLERE KARŞI BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi, tüm yerleşkelerinde bulunan hizmet binalarını olası afet ve acil durumlara karşı hazırlıyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığınca düzenlenen tatbikatlar ile doğal afetlere, sınai kazalara, yangınlara, sabotajlara, savaşlara ve terör olaylarının ortaya çıkardığı tehlikeye ve tehditlere karşı çalışanların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Yaşanabilecek her türlü olası acil duruma karşı hazırlıklı olmak için düzenlenen eğitimlerde, çalışanların ve kurumun en az zararla mevcut durumu atlatması, halkın da bu yönde eğitici ve yönlendirici faaliyet ve etkinliklerle bilgilendirilmesi hedefleniyor.

PLANLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla hizmet binalarında ve yerleşkelerde, olası acil durum ve afetlere karşı hazırlıklı olmak için planlama çalışmaları ilçelerdeki tüm yerleşkelerde tamamlandı. 16 ilçede eğitim ve tatbikatı tamamlayan İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kalan 3 ilçede bulunan yerleşkelerde ise çalışmalarına devam ediyor. Yerleşkelerde 8 seferberlik ve savaş hali planı, 83 acil durum ve afet planı, 2 Ordu afet müdahale planı, 1 yangın önleme yönergesi ve 22 sabotaja karşı koruma planı hazırlandı.

ORDU GEÇMİŞTE DOĞAL AFETLERDEN ETKİLENMİŞ BİR İL

Kurumsal hazırlıklar konusunda geçmişte yaşanmış acil durum ve afetleri, çalışmalarında referans alan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, deprem gibi afet türlerinin oluş periyotlarının uzun olmasına rağmen, yıkıcı etkilerinin büyük olduğunu ve bunlara örnek olarak da 1939 Erzincan (7.9 şiddetinde) ve 1942 Niksar - Erbaa (7.0 şiddetinde) depremlerinin Ordu ilinde büyük ölçüde hasara sebebiyet verdiğini açıkladı. Heyelanların ise her yıl muhtelif ilçelerde yaşandığına dikkat çeken İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sel afetinin ortalama periyotlarının 3-5 yıl ve yangınların her an yaşandığını, bu noktada ise yapısal hazırlıklara önem vererek kurum çalışanlarının afet öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapması gerektiği noktasında bilgilendirildiğini belirtti.