BİR YILDA 750 BİNDEN FAZLA BİTKİ DİKİLDİ

2018-01-22 10:06

BİR YILDA 750 BİNDEN FAZLA BİTKİ DİKİLDİ

ORDU ÇİÇEK BAHÇESİ GİBİ OLDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, park ve bahçeler ile karayolları üzerinde bulunan kavşak ve refüjleri çiçek ve bitkilerle süsledi. Başkan Enver Yılmaz, 2017 yılı içerisinde 750 binden fazla bitkiyi toprakla buluşturarak Ordu ilini adeta bir çiçek bahçesi hâline getirdiklerini söyledi.

HER MEVSİM FARKLI BİR GÜZELLİK VAR

Dört mevsim çiçek ve bitki dikimine devam ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Çalışmalarımızı sadece ilkbahar ve yaz mevsimine göre planlamıyoruz. Mevsimine uygun olarak da dört mevsim boyunca çiçek ve bitki dikimlerimiz devam ediyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığımızın yaptığı çalışmalarla park ve bahçelerdeki çiçek ve diğer bitkileri mevsimine uygun şekilde yeni çiçek ve bitkilerle değiştiriyoruz. Böylece her mevsim farklı bir güzellik ortaya çıkarıyoruz” dedi.

ORDU’NUN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATILDI

Başkan Enver Yılmaz, 2017 yılında 750 binden fazla çiçek ve bitkiyi toprakla buluşturup Ordu’nun güzelliğine güzellik kattıklarını söyleyerek, “Park ve bahçelerimizde geride bıraktığımız bir yıl içerisinde 243 bini yazlık çiçek, 235 bini kışlık çiçek, 250 bini lale ve sümbül soğanı, 18 bin 500’ü gül ve 13 bin 398’i ise ağaç, ibreli çalı ve ağaççık olmak üzere toplam 759 bin 898 bitki dikimi gerçekleştirdik. Ordu’muzu nakış nakış işleyerek güzelliğine güzellik kattık” diye konuştu.

KAVŞAK VE REFÜJLERDEKİ ÇALIŞMALAR DİKKAT ÇEKİYOR

Başkan Yılmaz, özellikle karayolları üzerinde bulunan kavşak ve refüjlerde yapılan çalışmaların daha fazla dikkat çektiğini ifade ederek, “Özellikle karayolları üzerinde bulunan kavşak ve refüjlerde yapılan çalışmalar, hem Orduluların hem de karayolunu kullanan vatandaşların göz zevkine hitap ediyor. Biz de özellikle bu alanlarda değişik desenler ve farklı materyaller kullanarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.