“HER DAMLASI HAYAT VERİR”

2017-12-26 14:54

“HER DAMLASI HAYAT VERİR”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÖRNEK PROJE

Ordu Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı proje sayesinde çocuklar, hem oyun oynayacak hem de su kaynaklarının etkin kullanımı ve su tasarrufuyla ilgili bilgi sahibi olacak.

Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen "Her Damlası Hayat Verir" adlı proje kapsamında, su kaynaklarının etkin kullanılması ve korunması, su tasarrufunun sağlanması ve su kalitesinin artırılmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir internet sitesi (www.cocukordusu.com)  ve akıllı telefonlara uyumlu bir mobil uygulama (çocuk ordusu) hazırlandı.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENECEK HEM DE ÖĞRENECEK

Su fakirliği yaşayan ülkemize yerel projeler ile destek vererek suyun daha dikkatli kullanılması gerektiğini anlatan ve su tasarrufunun önemine vurgu yapan internet sitesi ve mobil uygulama sayesinde projenin hedefindeki çocuklar hem öğrenecek hem de eğlenecek.

TÜRKİYE SU FAKİRLİĞİ OLAN BİR ÜLKE

Bir ülkenin su zengini sayılabilmesi için kişi başına düşen yıllık ortalama su tüketim miktarının en az 10 bin metreküp olması gerekirken, bu miktar Türkiye’de yalnızca bin 430 metreküptür. Bu durum da ülkemizde su kaynaklarının yetersiz olduğunu ve bu yetersiz kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini gösteriyor. “Ağaç yaşken eğilir” atasözümüz ise çocuklara yönelik hazırlanan projenin bu anlamda ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarıyor. Bu proje sayesinde çocuklar, küçük yaşlarda su kaynaklarının önemi, korunması ve kullanılmasındaki tasarruf ile ilgili bilinçlenmiş olacak.