AYBASTI’YI BESLEYEN SU ALMA YAPISI YENİLENDİ

2017-12-19 13:31

AYBASTI’YI BESLEYEN SU ALMA YAPISI YENİLENDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ),  bir süredir faaliyetlerini sürdürdüğü Aybastı ilçesi su alma yapısının yenileme ve tadilat çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar sonunda su alma yapısının kapasitesi 4 katına çıkarıldı.

ESKİ SU ALMA YAPISI İŞ GÖREMEZ DURUMDAYDI

Su alma yapısının ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamada yetersiz kaldığını söyleyen OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, “Aybastı ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan su alma yapısı, ekonomik ömrünü tamamlamış olup, verimli bir şekilde çalışamaz durumdaydı. Betonarme yapısında oluşan deformelerden dolayı su alma yapısında istenilen seviyede su tutulamıyordu. Suyun getirdiği toprak ve taş parçalarından dolayı tesisin su tutma alanı da daralmış durumdaydı. Oluşan bu tablo sonucunda su alma yapısının mevcut hâli, Aybastı ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını istenilen düzeyde karşılayamıyordu” dedi.

SU ALMA YAPISI YENİLENDİ, KAPASİTESİ 4 KATINA ÇIKARILDI

OSKİ Genel Müdürü Yürük, yaptıkları çalışmayla su alma yapısını modernize ettiklerini belirterek, “Öncelikle Pelitözü Mahallesi, Kızılot Yaylası ve Tez Deresi üzerinde kurulu su alma yapısının ana perdesinde bulunan kaçakları onararak su sızıntısının önüne geçtik. Toprak ve taş parçaları gibi molozları kazıyarak göletin çevresini genişlettik. Su alma yapısına yapılan müdahalelerden sonra su tutma kapasitesini 4 katına çıkardık. İlerleyen zamanlarda meydana gelebilecek herhangi bir arıza durumunda, tesise daha kolay ulaşmak amacıyla yeni bir servis yolu açtık. Yeni hâliyle modern bir görünüme sahip olan Aybastı ilçesi su alma yapısını tekrar hizmete alarak ihtiyacı karşılayacak düzeyde su tutmaya başladık” diye konuştu.