GENEL MÜDÜR YÜRÜK AB PROJELERİNİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ TOPLANTIYA KATILDI

2017-12-12 13:52

GENEL MÜDÜR YÜRÜK AB PROJELERİNİN DEĞERLENDİRİLDİĞİ TOPLANTIYA KATILDI

İÇME SUYU KAYNAKLARI VE ARITMA TESİSLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen içme suyu kaynakları ve arıtma tesislerinin değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Ankara’da düzenlenen ve OSKİ adına Genel Müdür Fatih Yürük’ün katıldığı toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Su Yönetimi Genel Müdürü Dr. Bülent Selek, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, 30 Büyükşehir Belediyesinin Su ve Kanalizasyon İdarelerinden Genel Müdürler, 51 İl Belediyesi Yöneticileri ve AB Türkiye Delegasyonu Temsilcileri katılım sağladı.

İÇME SUYU KAYNAKLARI VE ARITMA TESİSLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda temel amaç olarak Avrupa Birliği IPA (Katılım Öncesi Yardım Aracı) Programı kapsamında başlatılan ve yürütülen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen içme suyu kaynakları ve arıtma tesislerinin değerlendirilmesi yapıldı. Bu kapsamda içme suyu sektörünün kurumsal ve yasal açıdan değerlendirilmesi, yer üstü içme suyu kaynakları ve içme suyu arıtma tesislerinin durumlarının tespit edilmesi, parametre ve kalite durumuna göre arıtma tesislerinde revizyonun gerekip gerekmediğinin belirlenmesi gibi birçok konu masaya yatırılarak değerlendirme ve analizler yapıldı.

Genel Müdür Fatih Yürük, toplantıya katılan diğer Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürleri ile de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.