KUTLU OLSUN

2015-10-27 15:44

92. YIL KUTLU OLSUN

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz mesajında; “Her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan Milli Mücadele yıllarının ardından bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururu ve heyecanını, bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, Atatürk'ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser; gözü daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecan ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır.

Her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan Milli Mücadele yıllarının ardından bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunan, ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, Türk milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, bu vatanın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.”