İÇME SUYU ÇALIŞMASI

2015-10-26 14:55

KUMRU’DA İÇME SUYU ÇALIŞMASI

OSKİ Genel Müdürlüğü’nün içme suyu hatlarında sürdürdüğü bakım, onarım ve yenileme faaliyetleri Kumru ilçesi Güneycik Mahallesi’nde devam ediyor.

İÇME SUYU BORULARINDA YAŞANAN ARIZALARA MÜDAHALE EDİLDİ

Mahallede bulunan mevcut 14 bin metrelik isale hattının bin metrelik bölümünün su kaynağından düşük kotta olması nedeniyle büyük bir basınç etkisinin ortaya çıktığı ve mevcut Q90’lık çelik içme suyu borularının bu basınca dayanamadığı, zaman zaman patlamalar ve arızalar yaşandığı belirtildi. OSKİ’nin Fatsa ve Kumru İlçe Şefliği’ne bağlı teknik personellerin ortak çalışmalarıyla yapılan incelemelerin ardından arıza yaşanan bölgelere müdahalelerde bulunuldu.

BASINCA DAYANIKLI DUKTİL BORULAR İLE İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ

Özellikle basınca dayanıklı ve uzun kullanım ömrüne sahip duktil borular ile Kumru Güneycik Mahallesi’nde arıza yaşanan bölgelerde içme suyu yenileme ve onarım çalışması gerçekleştirildi. Q90’lık çelik borulardan oluşan mevcut bin metrelik hat, Q100’lük düktil boru hattı ile yenilendi. Bu yeni hat ile birlikte 500 kişilik 150 hane, içme suyu ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Böylece Güneycik Mahallesi’nin yaşamış olduğu içme suyu sorunu çözüme kavuşturuldu.

OSKİ TARAFINDAN BORULAR SINIFINDA SON YILLARDA EN GELİŞMİŞ ÜRÜNLER KULLANILIYOR

Özellikle rakımı yüksek yerleşim birimlerinde ve yaylalarda içme suyu hatlarında oluşan yüksek basınçların boru hatlarında patlama ve arızalara neden olduğunu söyleyen OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; “OSKİ olarak borular sınıfında son yıllarda en gelişmiş ürün olarak tercih edilen düktil borular ile bu bölgelerde bakım, onarım ve yenileme faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Güneycik Mahallesi’nde 14.000 metrelik isale hattının kotu düşük kalan ve yüksek basınç etkisiyle sürekli arızalar yaşanan 1.000 metrelik isale hattına ekiplerimizce yenileme ve onarım çalışmaları yapılarak, bölge halkının içme suyu sorunları çözüme kavuşturuldu” dedi.