KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ İÇİN ORDU’DA BULUŞTU

2015-10-23 16:09

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ GRUBU,

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ İÇİN ORDU’DA BULUŞTU

Erasmus Plus Projesi kapsamında yurt dışından gelen öğrenci gurubu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu’nu ziyaret etti. “Uluslararası Kadın Girişimciliği”ni konu alan programa Letonya, Litvanya, Bulgaristan ve Türkiye’den toplam 40 kişilik bir öğrenci grubu katıldı.

Kadın girişimciliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya gelen öğrenci grubu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bülent Gül, AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından meclis salonunda ağırlandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILDI

Kadın girişimciliğinin istihdam ve ekonomik büyümenin tetiklenmesinde kilit rol oynadığını dile getiren ve proje faaliyetlerinin odak noktasının eğitim olduğuna vurgu yapan öğrenciler, bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu’ndan bilgi aldılar. Türkiye’deki yerel yönetim anlayışına ve Ordu’daki değişim sürecine değinen Genel Sekreter Dr. Çöpoğlu; bu alanda planlanan, devam eden ve tamamlanan projeler hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.

BİRÇOK PROJE HS NOTU İLE DEĞERLENDİRİLİYOR

Kadın girişimciliği konusunda ülke başarısının Türkiye ve AB bünyesindeki ilgili kuruluşlar ile yetkililerce takdirle karşılandığının ifade edildiği görüşmede, AB projelerini izlemekle görevli bağımsız izleme kuruluşunca yapılan değerlendirmeler sonucunda, Türkiye’den bu alanda gelen projelerin arasında yer almış birçok projenin HS (highly satisfactory) notu ile değerlendirildiği açıklandı.