İÇME SUYU HATTI YAPILIYOR

2015-10-21 14:10

KORGAN’A BİNLERCE METRE İÇME SUYU HATTI YAPILIYOR

Korgan ilçesinde şebekesi olmayan mahallelere OSKİ tarafından kilometrelerce içme suyu hattı yapılıyor.

13 BİN 500 METRESİ TAMAMLANDI

OSKİ Genel Müdürlüğü, 2015 yılı içme suyu yatırım faaliyetleri kapsamında Korgan ilçesinde şebekesi olmayan Yazıcı ve Yenipınar Mahalleleri’ne içme suyu hattı çalışmaları yapıyor. Toplamda 19 bin m uzunluğunda olacak şebeke ve isale hattının 13 bin 500 m’si döşenerek imalat aşaması tamamlandı. Arazi şartlarının zor olması ve hava muhalefetinin kötü gitmesine rağmen geriye kalan 5 bin 500 m uzunluğundaki hattın çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

2 ADET 100 M3’LÜK İÇME SUYU DEPOSU İNŞA EDİLİYOR

Bu yatırım kapsamında 2 adet 100 m3lük içme suyu deposu inşaatının çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yatırım tamamlandığında Yazıcı ve Yenipınar Mahalleleri ile birlikte çevre mahallelerdeki isale hatları ve depolardan içme suyu ihtiyaçları temin edilebilecek. OSKİ, 19 km uzunluğundaki içme suyu hattının şebeke bağlantılarını da tüm bu çalışmalarla birlikte devam ettiriyor.

GENEL MÜDÜR YÜRÜK: “TOPRAĞIN ALTINA KİLOMETRELERCE İÇME SUYU BORU HATTI DÖŞÜYORUZ”

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; Ordu’nun tamamına metrelerce içme suyu boru hatları döşediklerini, özellikle ilçe merkezleri ve nüfusun yoğun olduğu mahallelerde içme suyu yatırım faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini ekleyerek Ordu’da toprak altında uzun bir içme suyu ağı kurduklarını ifade etti.