FATSA’DA ALEVLER YÜKSELDİ

2015-10-21 08:38

HASRET SONA ERDİ

FATSA’DA ALEVLER YÜKSELDİ

Fatsa’da uzun yılların özlemi bugün sona erdi. İlçenin Dolunay ve Evkaf Mahalleleri, bugün düzenlenen törenle doğal gazına kavuştu.

Fatsa ilçesinde yaşanan doğal gazla ilgili sorunların kısa bir süre önce Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu’na giren Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle çözülmesinin ardından ilçeye ilk gaz, bugün verildi.

Fatsa Doğal gaz Dağıtım Projesi İlk Gaz Verme Töreni’ne Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Dr. M. Hilmi Güler, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Milletvekilleri İhsan Şener ve Oktay Çanak, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Hatay Milletvekili Mehmet Sılay, Ordu Eski Milletvekili Mustafa Hamarat, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Aksa Fındıkgaz Bölge Müdürü Doğan Gürler, Protokol Üyeleri, Daire Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ANLAYAN: “EN BÜYÜK KOLAYLIĞI EV HANIMLARI YAŞAYACAK”

Törende ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, kısa bir süre içerisinde Fatsa’nın tamamının doğalgaza kavuşacağını söyledi. Yatırımda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Anlayan; “Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve hemşerilerim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Doğal gaz ev kadınları için ve Fatsa sanayi bölgesi için önemli bir yakıt. Bu yakıt kadınlarımız için büyük bir kolaylık olacaktır. Herkese hayırlı olsun” dedi.

Bu konuşmanın ardından Ordu Dağcılık Kulübü sporcuları, bir binanın çatısından Türk Bayrağı ile birlikte komando inişi gösterisi yaptılar.

BAŞKAN ENVER YILMAZ: “DOĞAL GAZ YÖNETİMİNDE ARTIK BİZLER DE VARIZ”

Başkan Enver Yılmaz ise Dolunay ve Evkaf Mahalleleri’nde toplam 1605 abonenin doğal gaz kullanımına başlayacağını belirterek; “Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler Bey’in girişimleri ile o dönemde seçim beyannamesinde olmadığı halde Giresun Bulancak, Ordu Altınordu, Fatsa, Ünye ve Çarşamba ilçelerine doğal gaz geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak 1 ay önce Fındıkgaz’ın ortaklarından biri olduk ve yönetiminde artık bizler de varız. Sayın Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FATSASPOR’A DESTEK VERECEĞİZ

Fatsaspor’la ilgili de bir açıklamada bulunan ve destek vereceklerini belirten Başkan Yılmaz; “Orduspor’a yardım yapıyoruz, ancak başarı sağlayamıyorlar. Buradan önümüzdeki günlerde Fatsaspor’a da ciddi destek vereceğimizin sözünü veriyoruz. Birlikteliğimiz bundan sonra da devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ESKİ BAKAN DR. HİLMİ GÜLER: ”DOĞAL GAZ ESKİDEN 5 İLDE VARDI, ŞİMDİ BU SAYI 71 OLDU”

Törende yer alan Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Dr. M. Hilmi G&uu