“244 MİLYON TL YATIRIM”

2015-10-20 17:20

99 PROJE “244 MİLYON TL YATIRIM”

Büyükşehir Belediyesi ve genel idare tarafından Ordu genelinde son 22 ay içerisinde yapımı tamamlanan yaklaşık 244 milyon lira değerindeki 99 kamu yatırımı için toplu açılış töreni düzenlendi.

Açılan 99 kamu yatırımı içerisinde yer alan Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen törene Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Prof. Dr. M. Hilmi Güler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Ordu Milletvekili Av. Oktay Çanak, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN YILMAZ: “EN ÜCRA KÖŞELERE DE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu kurumsal kimliği ile hizmetlerini en üst seviyede devam ettirdiğini, 19 ilçenin en ücra köşesine kadar hizmet götürebilecek kapasiteye ulaştığını belirten ve açılan projeler içerisinde yer alan, kamuoyu tarafından yoğun ilgi çeken Tedes ve Wi-Fi konularında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Altınordu ilçemizin en büyük sorunu trafiktir. Bunun çözümü de çevre yolunun devreye girmesi olacaktır. Çevre yolu açılana kadar bu sorunun çözümü için Tedes Projesi’ni devreye alacağız ve bu proje 15 Kasım’dan itibaren hizmete girecek. Bu proje hakkında bilinçli bir karalama kampanyası yapılıyor,  herkese ceza yazılacak gibi bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Sadece kırmızı ışık ve hız sınırı ihlallerinde ceza uygulanacak ki bu dünyanın her yerinde böyledir. Bunun dışında cezai bir uygulama olmayacak” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ ÜCRETSİZ Wİ-Fİ ALANI ORDUMUZDA

Hükümetin en son seçim beyannamesinde yer alan gençlere ücretsiz internet hizmeti verilmesini talimat kabul ettiklerini ve hükümetten önce ücretsiz internet çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Altınordu’nun tüm sahil şeridi ve Cumhuriyet Meydanı, Perşembe ve Ulubey Meydanları, Fatsa’da Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve sahil şeridinin tamamını, Ünye’de Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Parkı’nın bulunduğu alanı ücretsiz internet ile donattık. 10 günlük süre içerisinde sadece Altınordu ilçesinde 320 bin kullanıcı ücretsiz internet hizmetinden faydalandı. Ordu olarak Türkiye’de büyükşehirler ve diğer iller arasında alan itibariyle en fazla ücretsiz internet hizmetinin verildiği il olmanın onurunu yaşadık” dedi.

Konuşmasının sonunda Ordu Giresun Havalimanı’na da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı resmi verilerine göre günlük 7 uçağın iniş yaptığını, bu sayının kasım ayında 10’a yükseleceğini ve Ordu Giresun Havalimanı’nın kalkan uçakların doluluk oranı itibariyle Türkiye’de 5. sırada olduğunu söyledi.

ORDU’DA 4 MİLYARLIK KAMU YATIRIMI

Yaptığı konuşmada yapılan yatırımların önemine vu