ORTAK AKIL OLACAK

2015-10-05 22:06

YOL HARİTAMIZ “ORTAK AKIL” OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, okulların başlamasıyla birlikte Ordu’da servis hizmeti veren araç sahipleri ile bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Şoför esnafına seslenen Başkan Yılmaz; “Yaptığımız işlerde doğruyu ve yanlışı sizlerle istişare ederek, ortak aklı yakalamaya ve memnuniyeti sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

"ORTAK AKIL" ÇOK ÖNEMLİ

Ordu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hamdi Işık ile şoför esnaflarının katıldığı toplantıda, “Seçimlerden önce ne dediysek, yine aynısını tekrarlıyoruz. Toplu taşıma araçları dahil, tüm esnaflarımızın kazanılmış hakları korunacak” şeklinde sözlerine başlayan Başkan Yılmaz; “T plakaların, S plakaların, M plakaların ve dolmuşların haklarını koruduk, korumaya da devam edeceğiz. Siz memnun olmadığınız yerde bizim burada siyaset yapmamızın bir manası yoktur. Doğruyu ve yanlışı birlikte tartışacağız ve işin sonundaki memnuniyeti hep beraber göreceğiz. Görevde olduğumuz süre içerisinde bir tane dahi S plaka vermedik fakat bizden önceki dönemde S plaka sahibi olan 335 arkadaşımızın S plakasının sahibi benim ve plakaları ben vermiş gibi sizlerin hakkınızı da sonuna kadar koruyacağım, bundan hiç endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.

Altınordu ilçesinde "S" plakalı araçlarla çalışmaları yürütmek üzere bir komisyon oluşturulduğunu belirten Başkan Yılmaz; “S plakalarla ilgili Şoförler Odası, Servisçiler Derneği ve Büyükşehir’den yetkililerin yer aldığı bir komisyon kurduk.  Bu komisyonun raporuna göre Altınordu ilçemizde "S" plakalı araçlar ihtiyacı karşılarsa, bu araçlarla servis yapılacak. "S" plakalı araçların ihtiyacı karşılamaması halinde, komisyonun yapacağı çalışmaya göre sayı belirlenecek. Sizlerin talepleri çerçevesinde üzerimize düşeni yapacağız, hakkınızı da koruyacağız” dedi.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMLA İLGİLİ YENİ GÜZERGAHLAR OLUŞTURACAĞIZ

Şehir içi dolmuş hatlarıyla ilgili herkesin haklarını koruduklarını ve hiç kimseyi mağdur etmeyecek bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Yılmaz; “Sahil yolundaki sıkıntıyı azaltmamız lazım. Bu nedenle şehir içi ulaşımla ilgili yeni güzergahlar oluşturacağız. Çalışmalara başladık; sanayinin arkasından Karşıyaka Mahallesi’ne ve oradan da Şirinevler Mahallesi’ndeki köprüden geçerek Çelebioğlu boğazına kadar çift gidiş gelişli yolu açacağız. İnşallah 1-1.5 ay içerisinde burayı asfaltlamayı planlıyoruz. Stadyum ve çevresinde devam eden doğalgaz çalışması bittiğinde, inşallah Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Boztepe Devlet Hastanesi’nin yukarısından Şahincili Mahallesi ve Devlet Hastanesi’ne kadar uzanan çevre yoluna bağlantı projemiz ve yapımı devam eden bir iki tane de köprümüz var. Trafiğe kapatacağımız alanlar olacak. Her birinizle bunları tek tek konuşamıyorum fakat temsilciniz olan arkadaşlarımızla günlük olarak bunların hepsinin istişaresini yapıyoruz. Yapacaksak yapacağımızı, yapmayacaksak da işin doğrusunu kamuoyuyla başından sonuna kadar paylaşacağımızı söylüyoruz” şeklinde konuştu.

SÖZ VERİLEN NE VARSA HEPSİ YAPILACAK

Kendileri açısından artık sistemin oturduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Hem iktidarımız döneminde hem de Büyükşehir döneminde şehrimize söz