2023 DÜNYA DEMOKRASİ FORUMU

2015-09-18 09:02

Mesudiye’nin hedefi:

2023 DÜNYA DEMOKRASİ FORUMU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Mesudiye ilçesinde bu yıl 2. düzenlenen Türkiye Demokrasi Forumu’na katıldı. Başkan Yılmaz; “25 yıl aralıksız devam eden Mesudiye Kurultayı'nın devamı niteliğindeki bu organizasyona her türlü desteği vereceğiz” dedi.

DOĞRUDAN DEMOKRASİYE EN GÜZEL ÖRNEK

Mesudiye ilçesinde 1991 yılından bu yana her yıl yapılan Mesudiye Kurultayı’nın daha geniş kapsamlı hale getirilmesi amacıyla düzenlenen ve ilki geçen yıl yapılan "Türkiye Demokrasi Forumu"nun bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte Mesudiye ilçesinde düzenlenen Türkiye Demokrasi Forumu toplantısına katılan Başkan Yılmaz, Mesudiye Kurultayı’nın Türkiye’nin hem ilk hem de tek doğrudan demokrasi uygulaması olduğunu söyledi.

BAŞKAN YILMAZ: DESTEK VERECEĞİZ

Başkan Yılmaz; "Mesudiye Kurultayı, 1991 yılından bu yana doğrudan demokrasinin en güzel örneği olarak Mesudiye ilçemizde düzenleniyor ve bu kurultayda ilçe sorunları, çözüm önerileri tartışılıyordu. Yeni hedefimiz; 2023 Dünya Demokrasi Forumu'na ev sahipliği yapmaktır.  2023 Dünya Demokrasi Forumu'na doğru 2. Türkiye Demokrasi Forumu'nu Mesudiye ilçemizde gerçekleştiriliyor olması hepimiz için ayrı bir gururdur. Ben bu organizasyonda 25 yıldan bu yana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler de bundan sonra bu organizasyonlara her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

FORUMDA TARTIŞILAN KONULAR

Ana temasının ‘Doğrudan Demokrasi ve Yerel Kalkınma Çabaları’ olarak belirlendiği 2. Türkiye Demokrasi Forumu’nda; ‘Yeşil Yol’dan HES’lere, Doğu Karadeniz’deki çevresel sorunlardan demokrasi ve basın özgürlüğüne kadar birçok konu tartışılıyor.
2. Türkiye Demokrasi Forumu 20 Eylül’de sona erecek.