DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

2015-09-19 08:58

ATATÜRK’ÜN ORDU’YU ZİYARETİ DÜZENLENEN TÖRENLERLE KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’yu ziyaretinin 91. yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Seyit Torun, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Baro Başkanı İlhan Kurt, Vali Yardımcıları Ahmed Akın Varıcıer, Turgut Subaşı, Halil Karbuz, Fatih Görmüş, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, Kıbrıs ve Kore gazileri, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program, büyük önder Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

BAŞKAN YILMAZ: “GAZİLERİMİZ BİZİM HER ŞEYİMİZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’yu ziyaretinin 91. yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz; ”Gazilerimiz bizim her şeyimiz. Gazilik; vatanseverliğin, kahramanlığın ve fedakârlığın yaşayan destanıdır. Gazilerimiz ise bu destanı yazan, yaşayan kahramanlardır. Bu nedenledir ki şehit ve gazilerimiz üzerimizde yaşadığımız bu coğrafyanın destanını yazan onurlu kahramanlardır. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir mensubu üzerine düşen görevi yapacaktır” diyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1924 tarihinde Ordu’yu ziyaret ettiğini ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılandığını, Atatürk’ün Ordu’yu ziyaretinin her yıl belediyenin ev sahipliğinde hazırlanan bir organizasyonla kutlandığını sözlerine ekledi.

DERNEK BAŞKANI GÜMÜŞKAYA: ”GAZİ OLMANIN GURUR VE KIVANCINI YAŞIYORUZ”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya; “Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman, her yerde verilmelidir. 19 Eylül, vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günüdür. Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşıyoruz. 19 Eylül, Atamız'dan bize en büyük mirastır. Sizler; milletin, bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz” dedi.
Konuşmaların ardından Gazi Ömer Özkurt tarafından gaziler günü ile ilgili bir şiir okundu.