BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

2015-09-28 17:06

TARIMA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, Ordu Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü tarımsal ürün projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında üreticilere dağıtılan patates tohumluğu ve çilek fidelerinde beklenen verimin gerçekleştiği gözlendi.

30.000 KG PATATES TOHUMLUĞU VE 420.000 ADET ÇİLEK FİDESİ DAĞITILMIŞTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı kurulan Tarımsal Destekleme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Patates ve Çilek Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Ordu’daki çiftçilere tarımı geliştirme ve tarıma destek vermek amacıyla 30.000 kg patates tohumluğu ve 420.000 adet çilek fidesi dağıtımı yapılmıştı. Tarıma uygun olup da kullanılmayan araziyi geri kazandırmayı ve istihdam artışı sağlayarak il ekonomisine katkı sağlamayı da amaçlayan projenin başarı ile devam ettiği bildirildi.

ÜRETİMDE BAŞARI SAĞLANDI

Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü personelleri tarafından gerçekleştirilen üretici ziyaretleri kapsamında; Altınordu, Ünye, Ulubey, Kabadüz, Perşembe, Aybastı, Çaybaşı, Kumru, Gürgentepe ilçelerinde üreticilerle birebir görüşülerek projenin ilerleyişi ve karşılaşılan sorunlar değerlendirildi. Destek kapsamında kurulan çilek bahçelerinde verimin