YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2015-09-28 17:02

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Düzenlenen Törenlerle Başladı

İLK DERS ZİLİ BUGÜN ÇALDI

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası, düzenlenen törenlerle başladı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası kutlama programı Durugöl İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Burada düzenlenen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Dışişleri Genel Müdürü Ziya Yediyıldız, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

VALİ BALKANLIOĞLU: “KALİTELİ EĞİTİM VEREBİLİRSEK, GELECEĞE GÜVENLE BAKARIZ”

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu; ”Bizim gibi gelişme iddiasında ve bölgesinde barış, istikrar unsuru mühim olan ülkelerde geleceğimize çok önem vermemiz gerekiyor. Eğitim ve öğretim de bunun başında geliyor. Geleceğimiz gençlerimizin elinde ve çocuklarımızı çok kaliteli eğitebilirsek geleceğe güvenle bakarız. Biz çocuklara sadece kitaplardaki bilgileri ezberlesinler diye eğitim vermiyoruz. İyi bir insan yetiştirmeye çalışacağız. Memleketi ve ailesine faydalı; içinde çevre, insan ve hayvan sevgisi olan nesiller yetiştirmek için çocuklarımıza öncü olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: ”EĞİTİM İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz konuşmasında; ”Mekanların güzel olması, eğitim yuvalarının standartlarının yükselmesi elbette çok önemli. Bugün 9500 öğrencimizin yeniden okula başladığını hesap ettiğimizde bu mekanların gelecek yıllar açısınd