ÖNLEM ALINIYOR

2015-09-16 15:36

KAZALAR İÇİN DE ÖNLEM ALINIYOR

Ordu’da hız ihlalinden kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve sürücülerin trafik kurallarına uymasını sağlamak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından birçok farklı noktaya hız kesiciler ve trafik işaretleri yerleştiriliyor. Özellikle asfaltlama çalışmaları tamamlanan yollarda trafik kazalarının azalmış olması ise dikkatlerden kaçmıyor.

CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYİN ÖNÜNDE GELİYOR

19 ilçenin tamamında sürdürülen yol çalışmalarında önemli ölçüde başarı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, asfalt çalışmaları tamamlanan grup ve mahalle yollarına trafik işaretleri ile hız kesiciler yerleştirmeye başladı. Yoğunluğun olduğu bölgelerde araçların hızlı bir şekilde geçmesini engellemek, yayaların ve öğrencilerin yol ve kaldırımlarda güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak amacıyla yerleştirilen kauçuktan imal edilmiş olan hız kesiciler sayesinde, şehir merkezlerinde hız ihlalinden kaynaklanan trafik kazalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

KIŞ MEVSİMİ GELMEDEN ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

Büyükşehir Belediyesi UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi)’nin toplantılarında da gündem maddelerinin başında yer alan hız kesiciler ve trafik işaretleri konusunda, yaklaşan sonbahar ve kış mevsimi öncesinde yoğun bir çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yeni yapılan asfalt yollarda yoğun yağış ve aşırı hız ile birlikte olabilecek kazaların da önüne geçmek istiyor.