ÜNYE ULAŞIMDA DEĞİŞİM YAŞIYOR

05-12-2017 14:00

ÜNYE ULAŞIMDA DEĞİŞİM YAŞIYOR

SÖZ VERİLEN KAVŞAK BİTMEK ÜZERE

Ordu Büyükşehir Belediyesi, trafiğe yeni bir soluk aldıran ve Altınordu ilçesinde birçok noktada yapılan kavşak düzenlemelerini Ünye ilçesinde de hayata geçiriyor. Niksar Kavşağı’nda gerçekleştirilen çalışmalarda sona gelen Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayla ilçenin en sorunlu bölgesine neşter atmış oldu.

Kavşak düzenlemeleriyle ilgili hazırladığı projeleri ilk kez Altınordu ilçesinde uygulayan ve özellikle ana arterlerde trafiğe nefes aldıran Büyükşehir, şimdi de Ünye’deki Niksar Kavşağı’nda önemli bir çalışma yürütüyor.

KAVŞAK ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ

Verdikleri sözü yerine getirdiklerini söyleyerek çalışmaların kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, Niksar Kavşağı’nın trafiğin en sorunlu bölgelerinden biri olduğuna vurgu yaparak, “Çözüm için başlattığımız çalışmalarımız artık tamamlanma aşamasına geldi. Öncelikle akıcı bir trafik için giriş ve çıkışları üç şeride çıkardık. Fatsa ve Ünye meydan yönünden gelen araçlar için sinyalizasyon ışıklarını ileri aldık ve cadde üzerindeki refüj ile araç parkının neden olduğu trafiğe neşter vurduk. Ünye meydanı yönünden AVM ile Niksar Caddesi istikameti ve Niksar Caddesi'nden Fatsa istikametine girişlerde trafik ışıklarını iptal ederek araçların serbest giriş ve çıkış yapmalarını sağladık” dedi.

ÇEVRE YOLU ÜNYE İÇİN BİR ŞANS

Ünye’nin yol çalışmalarında şanslı bir ilçe olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Altınordu ilçemizdeki karayolundan günde 125 bin araç geçmektedir. Bu araç yoğunluğu da Altınordu ilçemizde ister istemez trafik akışında ciddi sorunları doğurmaktadır. Çevre yoluyla birlikte Ünye merkez trafiği rahatlamıştır. İlçemizin bazı ana arterlerinde yürüttüğümüz çalışmalar ile artık trafik karmaşası yaşanmayacaktır” diye konuştu.

ASFALT ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Büyükşehir olmadan önce Ünye ilçesinde, sıcak asfalt yol çalışmasının yapılmadığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Göreve geldiğimizden bu yana 33 km sıcak asfalt yol ve 80 km’nin üzerinde sathi kaplama asfalt yaptık. Sadece ulaşımda 30 milyon TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bilindiği gibi mevsimsel bir planlama yapmıştık. Yüksek ilçelerimizde kış aylarında yol çalışmaları yapamayacağımız için buralara öncelik vermiştik. Ünye ilçemizde yoğun bir şekilde başladığımız çalışmalara kış aylarında da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.