OSKİ KIRSAL BÖLGELERİN SU SORUNUNU ÇÖZÜYOR

22-12-2017 14:21

OSKİ KIRSAL BÖLGELERİN SU SORUNUNU ÇÖZÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), geniş bir havzaya sahip Altınordu ilçesindeki mahallelerin içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturuyor.

Ordu’nun 19 ilçesinde faaliyetlerini sürdüren OSKİ ekipleri, Altınordu ilçesinde köyden mahalleye dönüşen Kısacık, Dikence, Uzunmusa, Kurtulmuş, Kızılhisar, Oğmaca ve Yağızlı Mahalleleri’nin içme suyu sorunlarını çözüyor.

MEVCUT İÇME SUYU SİSTEMİ İHTİYACI KARŞILAMIYORDU

Bölgede bulunan mahalle ve yerleşim yerlerinde kullanım ömrünü yitirmiş ve sık sık arıza veren mevcut içme suyu sisteminin karmaşık bir yapıya sahip olduğuna vurgu yapan yetkililer, mevcut sistemde düzenli bir su akışının sağlanamadığına, boruların vatandaşların bahçesi ve tarlasından geçtiği için meydana gelen arızaların onarımını da sağlıklı bir şekilde gerçekleşemediklerine vurgu yaptı.

BÖLGENİN İÇME SUYU SORUNLARI KÖKTEN ÇÖZÜLÜYOR

OSKİ ekipleri, bölgede bir projelendirme çalışması yaparak yaşanan su sorunlarını kökten çözmek ve uzun vadede vatandaşların sorun yaşamayacağı bir içme suyu sistemi geliştirmek için çalışmalarına bir süre önce başlamıştı. Kısacık Mahallesi’nden başlayan; Dikence, Uzunmusa, Kurtulmuş, Kızılhisar ve Oğmaca Mahallesi’ne kadar uzanan 19 bin 545 metre uzunluğundaki isale ve şebeke hattının imalatı, ekiplerin yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda tamamlandı. Hanelere şebeke hattından yapılacak abone bağlantısı çalışmaları ise devam ediyor.

İçme suyu isale hattı çalışmalarının ardından, bölgedeki mahalleler için sağlıklı bir su kaynağı sağlanması amacıyla 2 adet su alma yapısı ve 2 adet içme suyu deposunun yapılması planlanıyor.