OSKİ SARAYBOSNA’DA “SU KAYIPLARI BALKAN FORUMU”NA KATILDI

03.11.2017 / 13:16
OSKİ SARAYBOSNA’DA “SU KAYIPLARI BALKAN FORUMU”NA KATILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) heyeti, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da gerçekleştirilen “Su Kayıpları ve Kazısız Teknolojileri Balkan Forumu”na katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneğinin organize ettiği ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen foruma, OSKİ heyetinden Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Cem Ertan’ın yanı sıra Türkiye’den su ve kanalizasyon idarelerinin üst düzey yöneticileri, İTÜ ve Medeniyet Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversiteden akademisyenler, bürokratlar ve Balkan ülkelerinin temsilcileri katıldı.

SUYUN VE SU KAYNAKLARININ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

18 - 22 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Su Kayıpları ve Kazısız Teknolojileri Balkan Forumu” toplantısında canlılar için vazgeçilmez, en önemli ihtiyaçlardan biri olan su ve su kaynaklarında meydana gelen azalmalara dikkat çekilirken, su kaynaklarını korumak için farkındalık oluşturuldu.

TEKNİK KONULAR İŞLENDİ

Geniş katılımın sağlandığı toplantıda, yapılaşmanın yoğun yaşandığı bölgelerde açık kazı yapılmadan özelliklede tarihi yapıların korunması adına yer altından mikro tüneller ile kazı yapılması,  su kaybı kontrolü düzenlemeleri, su idaresine genel yaklaşımlar, su kaybı kontrolü ve basınç yönetimi, su kaybını azaltma ve boru hattı yüklemelerinde mekanize kazısız teknolojiler gibi birçok konuya değinildi. Su idarelerinde su kayıplarını önlemeye yönelik ekonomik kararların tartışıldığı toplantının sonunda, Saraybosna Su İdaresi Tesisleri ile bölgenin tarihi ve turistlik bölgelerine gezi düzenlendi.

• brick and by windows