ORDU’DA TABELA KİRLİLİĞİNE SON

20-12-2017 13:38

ORDU’DA TABELA KİRLİLİĞİNE SON

TABELALAR KALDIRILDI, ŞEHRİN GÜZELLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Kent estetiğine katkı sağlayan çalışmaları nedeniyle vatandaşların takdirini kazanan Ordu Büyükşehir Belediyesi, görüntü kirliliğine neden olan totem tipi reklam tabelalarının kaldırılmasıyla ilgili çalışma başlattı.

Değişik şekil, boyut ve renkleri dolayısıyla görüntü kirliliğine neden olan ve kent estetiğini bozan totem tipi reklam tabelalarıyla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde ve Gülyalı ilçe merkezinde şimdiye kadar 167 adet totem tabela kaldırıldı.

Özellikle dış cephe iyileştirme çalışması yapılan Atatürk Bulvarı üzerindeki totem tabelaların kaldırılmasıyla birlikte bulvar farklı bir görünüm kazandı.

Yapılan çalışmalar sonunda Ordu ilinde estetik bir kent dokusu, temiz ve modern bir şehir algısının oluşturulması hedeflenirken, tabela temizliği çalışmalarının Altınordu ilçesi Turgut Özal Bulvarı ve Ulubey yolu üzerinde de yapılması planlanıyor.