IŞIKLI MAHALLESİ ŞEBEKE HATLARINA KAVUŞUYOR

08-12-2017 13:19

IŞIKLI MAHALLESİ ŞEBEKE HATLARINA KAVUŞUYOR

Başlattığı altyapı seferberliğine hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Altınordu ilçesine bağlı Işıklı Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürüyor.

MEVCUT ŞEBEKE HATTI VE İÇME SUYU KAYNAKLARI YETERSİZDİ

Altınordu ilçe merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Işıklı Mahallesi, bugüne kadar içme suyu ihtiyacını lokal ve yerel kaynaklarla sağlıyordu. Su depolama alanı ve şebeke sistemi olmadığı için bölge halkı düzenli bir şekilde su ihtiyacını gideremiyordu. OSKİ ekipleri, özellikle yaz mevsiminde mahalle nüfusunun artması ve havaların kurak gitmesiyle birlikte mevcut kaynakların yetersiz kaldığı Işıklı Mahallesi’nde düzenli su akışını sağlayacak şebeke hattı çalışmalarına başladı.

ÇALIŞMALAR YENİ İŞ MAKİNESİYLE YÜRÜTÜLÜYOR

Arazinin engebeli ve dağlık olmasından dolayı boruların yere döşenmesi ve yerin kazılmasında zaman kaybı yaşayan OSKİ ekipleri, saha şartlarına uygun ve gelişmiş ülkelerin de kullandığı Trencher isimli iş makinesini kullanarak çalışmalarda hızlı bir şekilde yol aldı. Toplamda 13 bin 500 metre şebeke hattının kazandırılacağı Işıklı Mahallesi’nde aralıksız sürdürülen boru imalatı çalışmalarının 5 bin 300 metresi tamamlandı. Proje kapsamında, bölgeye 1 adet de içme suyu deposu kazandırılacak.