BÜYÜKŞEHİR’DEN KUMRU’DA KONFERANS

05-12-2017 13:53

BÜYÜKŞEHİR’DEN KUMRU’DA KONFERANS

BEKLENEN MÜJDECİ HZ. MUHAMMED (S.A.V.)

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Aralık Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Kumru ilçesinde "Beklenen Müjdeci Hz. Muhammed (S.A.V.)" konulu konferans düzenlendi.

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kılıç’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Kumru Belediye Başkanı Murat Günhan Hatipoğlu, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PROF. DR. SADIK KILIÇ, “İSLAM BİR KOLAYLIK DİNİDİR”

Prof. Dr. Sadık Kılıç konferansta yaptığı konuşmada, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in İslamiyet’i tebliğ etme yolunda insanlığa nasıl bir miras bıraktığını anlatıp, hayatından örnekler vererek ondan önceki ve sonraki dönemleri karşılaştırdı.

İslam'ın bir kolaylık dini olduğunu ve günlük hayatı kolaylaştıran birçok pratik çözüm sunduğunu söyleyen Prof. Dr. Kılıç, “Peygamberimizin hayat tarzını, yaşamımızın her alanına yansıtmamız gerekiyor. Sadece ibadette değil, günlük yaşantımızda da Peygamberimizin ahlâkı üzerine davranmamız elzemdir” dedi.