BAŞKAN YILMAZ, “ENGELLİLERİMİZE HUZURLU VE SAĞLIKLI BİR ÖMÜR DİLİYORUM”

02-12-2017 14:31

BAŞKAN YILMAZ, “ENGELLİLERİMİZE HUZURLU VE SAĞLIKLI BİR ÖMÜR DİLİYORUM”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, engellilerin en tabii hakkı olan sevgi ve saygıyı göstermenin herkesin sosyal sorumluluğu olduğuna vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizde nüfusun yaklaşık 8,5 milyonunu engellilerimizin oluşturduğu düşünüldüğünde, engelli haklarının kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesinin büyük önemi vardır. Engelli vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmesi ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür. Engellilerimizin sorunları, yalnızca kendileri ve ailelerinin değil; başta yerel yönetimler olarak bizlerin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak ve onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Bu düşünceyle, onların sosyal yaşama katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya; ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata onurlu ve etkin bir şekilde katılmaları ve tüm imkânlardan eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Bu anlayış ile toplumun nabzını tutan Büyükşehir Belediyemiz engelli kardeşlerimizin yaşama sevincini kaybetmeden üretken ve aktif bireyler olarak sosyal hayatta rol alması ve güçlerini kullanabilmesini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin gerçekleştirilmesi konusunda yeni projeler geliştirme yönünde çalışmalar sergiliyor.

Bu kapsamda, halkımızın sosyal ve kültürel gelişimi ile istihdamına yönelik hizmete sunduğumuz ORMEK’te (Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) engellilerimizin engelsiz yaşam alanlarını geliştirmek ve manevi yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla açtığımız kurslarımızdan olan Kur’an-ı Kerim okuma derslerimizle bir ilki gerçekleştirerek görme engelli kursiyerlerimizin kendilerine olan güvenlerinin artmasına vesile oluyor ve toplum içerisinde genel yaşam becerilerini geliştiriyoruz.

Altınordu ilçemizde Atatürk Bulvarı Karadeniz sahil yolu üzerinde, eksikliği uzun yıllardır hissedilen Yürüyen Merdivenli ve Asansörlü Üst Geçit Projemizi hayata geçirerek engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm halkımızın ilimizin eşsiz sahilinden ve Boztepe - Altınordu teleferik hattından istifade etmesine imkân tanıyoruz.

19 ilçemizin tamamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, yaşlı ve engellilerimizin evlerinde düzenli olarak verdiğimiz “Evde Temizlik ve Kuaförlük Hizmetimiz” ile yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmaya ve öz bakımlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şehrimizin olanaklarından faydalanmak isteyen engelli bireylerimize tekerlekli sandalye yardımında bulunabildiğimiz gibi ihtiyaç durumunda, tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza hasta yatağı yardımında da bulunuyoruz. Akıllı Bisiklet Projemiz dâhilinde Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerimizde belirli noktalarda kurduğumuz toplam 18 adet akülü engelli aracı şarj istasyonlarımız ile engelli vatandaşlarımızın araçlarını rahatlıkla şarj edip, sıkıntı yaşamadan evlerine ulaşmalarını sağlıyoruz.

Yine ilçelerimizde şehir içi yollarda bulunan yaya geçitlerinde hayata geçirmeyi sürdürdüğümüz son teknoloji uygulamalar ile engellilerimizin karşıdan karşıya geçmesini kolaylaştırıyor, sağlı sollu kaldırımlarda güvenli bir şekilde yürümelerini sağlayan hissedilebilir yüzeyler ve engelli parkurları oluşturuyoruz. İlimizde yakın zamanda hayata geçireceğimiz yeni toplu taşıma sistemimizde özellikle engelli kardeşlerimizin şehir içi ulaşımında gerek duraklarda gerekse araçlarda konforunu sağlayarak kentimizde önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağız.

Büyükşehir Belediyemizin tüm yerleşkelerinde engellilerimizi en güzel şekilde ağırlıyor, ilgili personellerimizin yardımıyla işlerini rahatlıkla halletmelerini sağladığımız gibi bina içerisinde yürümelerini kolaylaştırıcı yüzeyler ile de rahat hareket etmeleri imkânını sunuyoruz.

Sunduğumuz hizmetler ile engellilerimizin yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli hamleler yapıyor, bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor ve tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.