BÜYÜKŞEHİR’DEN BİLİNÇALTI VE ETKİLİ İLETİŞİM KONFERANSI

10.11.2017 / 14:51
BÜYÜKŞEHİR’DEN BİLİNÇALTI VE ETKİLİ İLETİŞİM KONFERANSI

Kişisel Gelişim Uzmanı Hakan Mengüç, Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” programı kapsamında Çatalpınar, Ünye, Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde “Bilinçaltı ve Etkili İletişim” konulu konferans verdi. Hakan Mengüç, konferans öncesinde katılımcılara ney dinletisi de sundu.

“BEDEN DİLİ, EN AZ SÖZCÜKLER KADAR ETKİLİDİR”

Çatalpınar, Ünye, Gürgentepe ve Gölköy’de düzenlenen “Bilinçaltı ve Etkili İletişim” konferansında katılımcılara etkili iletişim metotlarını anlatan Kişisel Gelişim Uzmanı Mengüç, “Doğru iletişim, bir insanın duygu ve düşüncelerini karşısındaki kişiyi kırmadan ve incitmeden aktarmasıdır. Etkili iletişim, doğru iletişimle beraber ikna etme sanatını da içerisinde barındırıyor. Beden dili, iletişim kurarken en az sözcükler kadar etkilidir. Erkeklerin beyni hareket eden nesnelere yoğunlaşırken, kadınlar daha çok konuşma üzerine odaklanmaktadır. Erkeklerin doğuştan önemsenme, kadınların ise güvene ihtiyacı vardır. Hayal gücü ve motivasyonun devreye girmesiyle birlikte zor görünen işler başarılabilir. Hayal ederek işe başlamak başarıyı kendiliğinden getirecektir. Her problem, insanın gelişimi için bir armağandır. Yaşanılan her sıkıntı ve dert gelişip olgunlaşmamızı sağlıyor” dedi.

HAKAN MENGÜÇ KİMDİR?

Yazar, Eğitmen ve Neyzen Hakan Mengüç, Türkiye’nin kişisel gelişim alanında sosyal medyada en çok takip edilen yazarıdır. Uludağ Üniversitesinde öğrenim gören Mengüç, iki yıl konservatuvarda Türk Müziği eğitimi aldı. Güney Afrika’da hayvan davranışları, İran’da ise (sertifikalı) Mevlana Terapi eğitimi aldı ve Mevlevi geleneği ile büyüdü. 15 yıldır ney üflemekte, aynı zamanda piyano çalmaktadır. Bildiği diller; Türkçe, Osmanlıca, Farsça, Arapça ve İngilizce’dir. Sufi ney dinletisi ve kişisel gelişim seminerleri vermektedir.

• brick and by windows